fbpx

Mirjam Ganzevles

Omdat ik nieuwsgierig ben heb ik veel verschillende dingen gedaan. De gemene deler is dat alles te maken heeft met het bewust omgaan met de wereld om ons heen.

Als klein meidje besloot ik al om vegetarisch te eten. Dat gaf nogal wat consternatie aangezien mijn opa slager was. In mijn middelbare schooltijd liep ik mee in demonstraties tegen kernenergie en was ik vrijwilliger bij het Meldpunt Discriminatie.

Als volwassene heb ik in kringloopketens gewerkt. Waarom iets nieuws kopen wanneer het ook tweedehands verkrijgbaar is? Meubels, kleding en cadeautjes, veel leuker om duurzaam te kopen.

Als illustrator observeer ik de wereld om me heen. Zo krijg je oog voor de verfijnde elementen van bijvoorbeeld een rups of een druivevelletje.

De boeken die ik uitgeef dragen, elk op een eigen wijze, het bewust omgaan met je omgeving uit. Daarnaast hebben we thuis een lekker Bed & Biologisch ontbijt. Een fijn vakantieplekje in de natuur.

Als verduurzamer houd ik me op dit moment bezig met de energietransitie van ons eigen dorp. Mij is de eer gegund om als een van de procesbegeleiders in Vorden aan de slag te gaan samen met de inwoners en ondernemers. Meer lezen kan via OpMorgen Vorden.