Kabouter aan zee

auteur: Marjan Boontjes

Feestelijke presentatie op zondag 11 juni om 12 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen
Marieke Schatteleijn, boswachter bij Staatsbosbeheer, mede-presentator van het bekende tv-programma BinnensteBuiten en auteur van het boek Natuurzin, neemt het eerste exemplaar van Kabouter aan zee in ontvangst en vertelt over haar fascinatie voor de natuur.
Belangstellenden zijn van harte welkom!

Voorafgaand aan de boekpresentatie beleeft onze kabouter aan zee een avontuur in poppenspel De wonderschelp. Wil je daarbij zijn, koop dan een kaartje bij het Buitencentrum. Je ontvangt daarmee een korting op het boek. Reserveren bij het Buitencentrum:

“Een kabouter zie je niet zomaar, je moet er wel iets voor doen.”

Een boek over het ontdekken van het gewone, verlangen naar het magische, omarmen van tegenslag en samen plezier maken.


Kabouter aan zee is een spannend (voor)lees-, kijk- en doeboek ineen én een liefdevolle ode aan de natuur dichtbij. Het ontroerende verhaal gaat over een wijze oma en haar nieuwsgierige kleinkind Ravi. Samen gaan ze op zoek naar een kabouter. Ondertussen maken ze allerlei lekkers en ontdekken ze dieren in de buurt.


Paginagrote illustraties nemen je mee in een magische wereld vol verwondering. Werkelijkheid gaat over in fantasie, in een nieuwe wereld die je kent en toch niet. Wat is echt en wat niet? Een kabouter lijkt altijd in de buurt te zijn, maar zeker weet je het niet.


Dompel je – vooral samen! – onder in de betover(en)de wereld van Kabouter aan zee.
Voor wie? Natuurlijk voor alle kinderen én voor iedereen met oog voor het wonderlijke van het gewone.

Dieren onder de loep
Een slak, vlinder, rugstreeppad, krab en een egel; ze zijn doodgewoon, maar eigenlijk heel bijzonder. Dat zie je op de grote tekeningen vol details. Wist je dat een slak ruikt met zijn voelsprieten, egels tsjilpen als een vogel en de bontjasrups bramenblaadjes lust? Je bekijkt ze ineens allemaal met andere ogen.

Zelf aan de slag
Kabouter aan zee staat boordevol praktische tips, recepten en weetjes. Ga zelf samen aan de slag en bak een pannenkoek, maak jam en je eigen kabouter!

auteur: Marjan Boontjes

illustraties: Mirjam Ganzevles en Charlotte de Graaf

met receptjes van Mimi Eelman

64 pagina’s

17 x 24 cm

hard cover

€ 16,50

verschijningsdatum:

11 juni 2023

Vanaf dan zijn hier het naaipatroon en het instructiefilmpje te vinden.